DGBW 2017: Gezondheid en productiviteit in kantoren

 In Nieuws

Gezonde en productieve kantoren: geen vraag maar voorwaarde.

Kernwaarde Groen organiseert op 26 september een sessie waar we ingaan op Gezondheid en productiviteit in kantoren volgens BREEAM NL In-Use en de WELL Building Standard.

Als Kernwaarde Groen vinden wij dat kantoren gezond horen te zijn. En dan bedoelen we zeker gezond voor de omgeving, maar ook voor de eindgebruiker. Dit is om verschillende redenen relevant. Om een paar zaken te noemen:

  • Gebouwen zorgen voor 40% van de CO2 uitstoot.
  • “De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Volgens PriceWaterhouseCoopers bepalen ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen, maar zal de prijs bepaald worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting. Hierbij zien zij gezondheid, comfort en duurzaamheid als één van dé prijsbepalende factoren.” Aldus een rapport van BBA en DGMR.
  • Mensen worden sterk beïnvloed worden door gebouwen en dat gebouwen (onder meer) impact hebben op onze fysiologische reacties, waaronder stress. Werkstress gerelateerde klachten zijn een grote bron van verzuim, dit neemt alleen maar toe.
  • We zijn 90% van de tijd binnen. Een gezonde omgeving hoort een voorwaarde te zijn.
  • Een gezond gebouw heeft positieve invloed op de productiviteit en afname ziekteverzuim.

 

Hoe creëer je een gezond en productief kantoor?

Kantoor Wodan Brothers

Dat zullen wij op 26 september toelichten. Tijdens de sessie gaan we in op de relevantie van een gezonde kantooromgeving en hoe u dit volgens BREEAM NL In-Use in de praktijk kunt brengen. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijkheden laten we zien hoe u credits kunt behalen in de categorie gezondheid. Ook zullen we in gaan op de overlap met de WELL Building Standard en zal er gelegenheid zijn voor discussie. De sessie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde werkomgeving en BREEAM NL In-Use (beter) wil leren kennen.

Vanaf 11:00 zijn we te gast bij onze benedenburen, de Wodan Brothers, die in onze ogen op veel vlakken een gezond kantoor aan hun medewerkers bieden. Vers gebrande koffie aanwezig, niet onbelangrijk.

Interesse? Meldt u aan door een e-mail te sturen naar post@kernwaardegroen.nl

Dus:

  • Gezondheid en productiviteit in kantoren volgens BREEAM NL In-Use en de WELL Building Standard.
  • Wanneer: 26 september 2017
  • Tijd: Inloop vanaf  10:30. Einde sessie 13:00
  • Waar: BINK36, Binckhorstlaan 36, 2516 BE Den Haag
  • Aanmelden: mail naar post@kernwaardegroen.nl

Meters Maken tijdens DGBW 2017

De sessie “Gezondheid en productiviteit in kantoren” is onderdeel van de Dutch Green Building Week 2017. Deze week wordt georganiseerd door de Dutch Green Building Council en vindt plaats van 25 tot en met 29 september. Op verschillende plekken in het land worden evenementen georganiseerd die allemaal ingaan op duurzaamheid in de bouw- en vastgoedsector.

 

Afbeeldingen: Wodan Brothers

Recommended Posts
Wat is nou de waarde van een gezond en energie-neutraal gebouw !?gezond en productief kantoor