Rots in de branding: Meet Sandra!

 In Blog

Kernwaarde Groen is een Rots in de Branding rijker! Sinds 9 november hebben wij Sandra verwelkomd binnen het Kernwaarde Groen team. Sandra zal enkele maanden stage komen lopen binnen ons team. Ze zal meekijken, maar ook zeker meehelpen bij onze lopende projecten. Onderdeel van haar stage is een (herontwikkelings)plan schrijven om toekomstbestendig vastgoed te realiseren. Hierover zal zij kort iets toelichten in deze blog!

KUN JE KORT IETS OVER JEZELF VERTELLEN?

Ik ben Sandra Rinck, 21 jaar en derdejaars student Ruimtelijke Ontwikkeling, Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. De opleiding heeft de focus op duurzaam bouwen, leven met water, de energietransitie en duurzame mobiliteit. Elk blok passen wij de theorie toe in de vorm van een project met echte opdrachtgevers. Hierbij kan worden gedacht aan het maken van een Roadmap naar een aardgasvrije wijk of het klimaatbestendig maken van een plein. Kernwaarde Groen past met het nastreven van duurzaam en gezond vastgoed daarom ook goed bij mijn opleiding en interesses. Naast mijn studie houdt ik mij graag bezig met puzzelen, series kijken, muziek luisteren (en soms een beetje spelen op mijn gitaar/basgitaar) en korfbal.

WAAROM EEN STAGE BIJ KERNWAARDE GROEN?

Het deel van mijn opleiding dat mij het meeste interesseert is de transitie naar duurzame en groene gebouwen. Daar komen thema’s als project(her)ontwikkeling, duurzame energietechniek en klimaatbestendigheid bij kijken. Kernwaarde Groen houdt zich hier ook mee bezig: het realiseren van duurzame en gezonde gebouwen. Meekijken en -werken bij het herontwikkelproces van oudere panden tot een mooier en duurzamer gebouw leek mij erg leuk en interessant.

WAT GA JE ONDERZOEKEN TIJDENS JE STAGE?

Tijdens mijn stage bij Kernwaarde Groen ga ik, naast veel meekijken met Sven en Robert en wat taken van hen overnemen, aan een eigen stageopdracht werken. Hiervoor ga ik een verbeter- of herontwikkelplan maken voor een pand aan de Derde Helmersstraat in Amsterdam. De ambitie en visie van de klant is om voor de lange termijn (60 – 75 jaar) toekomstbestendig vastgoed te realiseren. Voor de klant ga ik onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om toekomstbestendig vastgoed te realiseren. Hierbij moet je denken aan onderwerpen als energie, water, klimaat adaptief, maar ook zaken als waardevast, wet- en regelgeving, gezondheid en onderhoud. Dit ga ik op hoofdlijnen inzichtelijk maken, met daarbij de samenhangende investeringen en het rendement.

WAT VERWACHT JE NOG MEER VAN JE STAGE?

Ik hoop dat ik tijdens deze stage een goede indruk ga krijgen van wat Kernwaarde Groen allemaal doet. Ik hoop in de toekomst nog veel te leren in deze sector. Sven en Robert hebben veel kennis en ervaring en kunnen mij dus zeker veel leren. Ik kijk erg uit naar de komende 10 weken en houd jullie via LinkedIn en de website zeker op de hoogte van mijn voortgang, ervaringen en resultaten!

AAN WELK GEBOUW DENK JIJ BIJ EEN DUURZAAM, GEZOND GEBOUW EN WAAROM?

Bij een duurzaam en groen gebouw denk ik meteen aan gebouwen die, naast het reduceren van het energieverbruik, ook met andere facetten van duurzaamheid bezig zijn. Zoals bijvoorbeeld groene uitstraling door middel van beplating aan gevels en op daken. Wonderwoods in Utrecht is zo een gebouw. Het zijn twee woontorens die een gezonde groene stad uitstralen. Het gebouw is klimaat adaptief, bijna energieneutraal, groen en goed bereikbaar.

 

kernwaarde-groen-gezond-gebouw

Bron: Arcadis

SPARREN OVER MIJN ONDERZOEK?

Mochten er op dit moment al vragen zijn over het onderzoek, wilt u graag iets meer weten over het onderzoek of heeft u interessante informatie om toe te voegen aan mijn onderzoek? Schroom dan niet om mij te contacten, ik nodig u graag uit voor een kop koffie!

Sandra Rinck | Kernwaarde Groen

Recent Posts
Bouwmanagement Amsterdam Kernwaarde Groen luchtdicht bouwen