Kernwaarde Groen verwelkomt Fleur!

 In Blog

Sinds 23 augustus hebben wij Fleur verwelkomd binnen het Kernwaarde Groen team. Fleur zal de komende 20 weken stage lopen binnen ons team. Ze zal meekijken, maar ook zeker gaan meehelpen bij een aantal lopende projecten, zoals bijvoorbeeld het Infinity gebouw in Amsterdam en Leidsekade 100 – 101. Fleur zal zichzelf kort introduceren in deze blog.

KUN JE KORT IETS OVER JEZELF VERTELLEN?

Hallo, ik ben Fleur Sanders, 21 jaar oud, woonachtig en Amstelveen en student Assetmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te zeilen/ varen en om lekker uit eten te gaan.

Na de middelbare school ben ik gestart aan de Haagse Hogeschool aan de studie Ruimtelijke Ontwikkeling & Climate Management. Alhoewel ik de studie erg interessant vond, zat ik er toch niet helemaal op mijn plek. Ik vind alles wat bij gebouwen komt kijken zoals architectuur, ontwerp, duurzaamheid van materialen, maar ook de financiële kant, onderhoud en beheer, erg  interessant.

Ik heb besloten om met laatste drie onderwerpen iets te doen, vandaar de opleiding Assetmanagement. Ik ben van mening dat je met gebouwen iets maakt voor de lange termijn en waar meerdere mensen van kunnen genieten. Je draagt iets bij aan de omgeving. Duurzaamheid vind ik heel belangrijk, omdat we allemaal zouden moeten denken aan een (leefbare) toekomst. Ik probeer ook zelf duurzaam te leven; zo ben ik bijvoorbeeld vegetarisch en let ik extra goed op het gebruik van plastic en de producten die ik koop.

WAAROM EEN STAGE BIJ KERNWAARDE GROEN?

Een oud studiegenoot van mij heeft bij Kernwaarde Groen een positieve stage ervaring gehad en heeft mij op Kernwaarde Groen geattendeerd. De projecten op de website van Kernwaarde Groen sprake mij direct aan. Ik vind duurzaamheid erg belangrijk en hier staat Kernwaarde Groen voor. Daarnaast vind ik het fijn dat Kernwaarde Groen een kleiner bedrijf is, waarvan ik verwacht dat ik juist veel ga leren.

Ik kom zelfs dagelijks langs het Leidseplein en vind het dus erg cool dat ik nu aan deze projecten hier mag gaan mee werken!

Herontwikkeling Amsterdam Leidsekade Kernwaarde Groen

WAT VERWACHT JE NOG MEER VAN JE STAGE?

Het lijkt me heel leerzaam om de theorie die ik de afgelopen twee jaar op mijn studie geleerd heb, in de praktijk te zien en mee te maken. Ook verwacht ik meer te leren over hoe je duurzaamheid integraal bij assetmanagement kan toepassen.

AAN WELK GEBOUW/PROJECT DENK JIJ BIJ EEN DUURZAAM, GEZOND GEBOUW/PROJECT EN WAAROM?

Het eerste gebouw/ project waar ik aan denk is hotel Jakarta op het Java eiland in Amsterdam. Dit gebouw ligt aan het IJ en is een van de eerste hotels in Nederland dat volledig energie neutraal is. Verder is het een prachtig gebouw, zowel van binnen als van buiten. Ook is er een prachtige binnentuin aanwezig.

Recent Posts
Herontwikkeling Amsterdam Leidsekade