Leidsekade 98 Amsterdam

Bouwmanagement & Projectmanagement

Locatie                  : Hoek Leidsepein en Leidsekade, Amsterdam
Opdrachtgever   : Executive Property Invest I B.V.
Grootte                  : 460 m2
Uitvoering            : Q2 2020
Oplevering           : Q2 2020

Samenwerkende partijen:
Studio C Architecten
Salverda Bouw B.V.
Breman
SDR Elektrotechniek

De uitdaging: 

Het doel van de eigenaar was het toevoegen van kwalitatief goede woonruimte aan Amsterdam. Daarom is dit voormalig kantoorgebouw herontwikkeld naar 3 appartementen. Uitdaging bij dit project was dat het pand een monument betreft.

De verbouwing is gestart in februari 2020. Het gehele interieur is verwijderd, met in acht name van monumentale waarde en details, om tot een nieuwe indeling met 3 ruimte appartementen te komen. De appartementen zijn turnkey opgeleverd, inclusief installaties, vloerafwerking, keukens, sanitair en dergelijke.

Rol Kernwaarde Groen

Kernwaarde Groen begeleidde namens de eigenaar het project- & bouwmanagement. Als gedelegeerd opdrachtgever had Kernwaarde Groen de taak om er zorg voor te dragen dat het project binnen budget en planning werd afgerond.

De werkzaamheden

Het voormalig kantoorgebouw op de hoek van het Leidseplein en de Leidsekade bestond uit 4 lagen en voornamelijk kleine, individuele kantoorruimtes. Tevens was er een kleine goederenlift aanwezig.

In het nieuwe plan werden er 3 appartementen gerealiseerd, waarbij het bovenste appartement uit 2 woonlagen zou bestaan. Bij de start is het gehele interieur verwijderd, inclusief de oude kantoor pantry’s, armaturen, oude elektronica en de goederenlift. Op de 4e verdieping is besloten een grote stalen wand te verwijderen om hier één grote, lichte eetkamer/keuken te realiseren.

Na het strippen van de verdiepingen is er gestart met het aanleggen van de installaties en voorzieningen voor keukens, badkamers, sanitair en dergelijke. Hierbij moet ook worden gedacht aan het realiseren van nieuwe meterkasten, Cv-voorzieningen, armaturen, rookmelders en het ventilatiesystemen

Alle buitenkozijnen zijn gecontroleerd en gerestaureerd. Daar waar nodig is houtrot hersteld, het glas vervangen en zijn de kozijnen aan de binnenzijde opnieuw geverfd.

De grootste uitdaging en meest opmerkelijke van dit project is de doorlooptijd. Ondanks de Corona crisis heeft het bouwteam dit project gerealiseerd binnen 6 weken. Een knap staaltje vakwerk!

Voor en na 

dvdw-kwg-amsleidse-62
dvdw-kwg-amsleidse-59
IMG_4254
Leidsekade 98 Amsterdam
dvdw-kwg-amsleidse-15