Dit is Kernwaarde Groen

Gezonde en duurzame gebouwen. 

Met Kernwaarde Groen willen we graag mooie, duurzame en vooral gezonde gebouwen realiseren. Met als doel blije gebruikers in duurzame en vooral leuke gebouwen. Kernwaarde groen staat voor: menselijke relaties, samen delen, elkaar aanmoedigen, groei en ontwikkeling en zeker ook beter voor het milieu.

Duurzaam, een breed begrip 

Duurzaam is voor velen een ander woord voor groen. Het betekent meestal dat er dure projecten worden opgestart met een relatief laag rendement. Duurzaamheid betekent bij ons dat we optimaal willen omgaan met het gebouw, de mensen die er in werken, de eigenaar en de omgeving. Met andere woorden: hoe zorgen we ervoor dat we een gebouw zo lang mogelijk, zo goed mogelijk gebruiken.

SAMENWERKEN

Samenwerken met elkaar; klant en bouwpartners.

PASSIE

Wij hebben passie voor ons vak en plezier in ons werk.

DUURZAAM

Duurzaam denken is goed. Duurzaam doen is beter.

CREATIVITEIT

Creativiteit is de motor van vernieuwing verandering en innovatie.

DUIDELIJK

Wij houden het graag simpel, effectief en duidelijk.

We werken volgens een visie

Met Kernwaarde Groen willen we graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We willen mooie, leuke en gezonde gebouwen realiseren door herbestemmen, transformeren, renoveren en beheren. Met als doel blije gebruikers in duurzame en vooral leuke gebouwen.

De toekomst van het vastgoed zal er anders uitzien en vooral worden bepaald door de wensen van de gebruiker. De komende jaren is er steeds meer vraag naar leuke gebouwen en die vraag zal explosief groeien. Dus leuke gebouwen, geen ingewikkeld lange huurcontracten, korte opzegtermijn, flexibele meters en waar gemeenschappelijke ruimten worden gedeeld. Daar kunnen kleine en grote gebruikers fijn samenwerken.

Ons doel; blije gebruikers in duurzame en vooral gezonde gebouwen!

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen, tot (bijna) energieneutraal in 2018. Dat ligt vast in Europees en Nederlands overheidsbeleid.

Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Gerenoveerde en duurzame gebouwen kunnen de concurrentie weer aan en de huisvestingskosten blijven betaalbaar voor de gebruiker. Duurzame en zeer energiezuinig gebouwen zullen steeds meer een marktvoordeel hebben ten opzichte van standaard gebouwen.

Even voorstellen

Robert

Robert Sengers

Bouwmanager en Herontwikkelaar

BREEAM-NL In-Use Expert

sven-steps

Sven Steps

Bouwmanager en Herontwikkelaar

BREEAM-NL In-Use, Nieuwbouw en Renovatie Expert

Geschiedenis

Logisch dat je dan eerst wilt weten met wie je in zee gaat.

In 2014 zagen we een verandering in de dienstverlening in onze branche, waren we er van overtuigd dat het beter kon en dat het beter is om samen kennis te delen, de wereld veranderde nog sneller om ons heen, overal en altijd kunnen we werken en zijn we makkelijk 100% in the cloud. Duurzaamheid is geen loze kreet en veel meer dan energie bezuinigen. Nee, duurzaamheid is voor ons een levenswijze die veel verder gaat.

We wilden een bedrijf bouwen waar we zelf ook mee in zee zouden gaan. Dus moest het anders. Onze focus kwam te liggen op het verduurzamen van vastgoed. En wat we echt heel leuk vinden is het transformeren van gebouwen naar gezonde gebouwen met blije gebruikers.

En dit allemaal in heldere en duidelijke taal, zeg maar Jip en Janneke taal. En vooral ook fijn samenwerken met onze klanten, gebruikers en bouwpartners.

En daarom hebben we in 2014 gekozen voor een nieuwe bedrijfsnaam en logo welke passen bij onze focus op het echt verduurzamen van vastgoed en duurzaam beheren. Hebben we ambitieuze doelen gesteld. Ook voor onze interne organisatie waarbij iedereen zijn steentje zal bijdragen aan een betere samenleving.

Dus daarom heten we sinds juni 2014 Kernwaarde Groen. Dus ja zo is het gekomen.