Kennissessie tijdens DGBW: 19e eeuwse panden aardgasvrij #hetkanwel!

 In Geen categorie

Op dinsdag 24 september neemt Kernwaarde Groen deel aan de Dutch Green Building Week 2019! Thema van dit jaar is HETKANWEL. Dit sluit naadloos aan op onze visie Aardgasvrij renoveren, het kan nu al! Dit gaan wij toelichten aan de hand van een eigen project. We hebben het over hele gave panden uit de 19e eeuw. Hoe kan dat van het gas af? Dat is een hele opgave, maar het kan wel!

“Ambitie aardgasloos realiteit maken”

Nederland staat voor een grote opgave: de energietransitie. Bij de energietransitie is duidelijk dat we geen fossiele brandstoffen meer gaan gebruiken om gebouwen te bouwen en verwarmen. Dus ook geen aardgas.

Uiteindelijk moeten 7 miljoen huizen en 1 miljoen andere gebouwen aardgasvrij worden gemaakt. Dit betekent ruwweg 50.000 bestaande woningen per jaar verduurzamen in 2021 en ruim voor 2030 al in een ritme van 200.000 woningen per jaar zitten.

De eerste aardgasloze projecten zijn inmiddels een feit. Gehele woonwijken worden van het gas afgehaald, voornamelijk door de voordelen van schaalvergroting. Voor de kleinere projecten is er nu nog een extra inspanning nodig om gebouwen van het gas af te halen, maar het kan wel al!

Dit gaat Kernwaarde Groen toelichten aan de hand van een eigen project van zes grachtenpanden in hartje Amsterdam. Gave panden uit de 19e eeuw. Hoe kun je een ambitie van aardgasloos realiteit maken? Dat is een hele opgave, maar het kan wel! Tijdens dit project heeft Kernwaarde Groen een andere proces- en projectaanpak gefaciliteerd met afwijkende samenwerkingen die de haalbaarheid van de gestelde ambities vergroten. Aanvullend hanteert Kernwaarde Groen het principe van ParisProof Ready! Doen wat nu kan en daarbij goed aansluiten bij het opgestelde D-MJOP.

Aanmelden

Heb jij 19e eeuwse panden in de portefeuille of ben je van plan aardgasvrij te gaan renoveren ? Meld je dan nu aan via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen door een mail te sturen of te bellen naar 06 31 53 47 53.

Recent Posts
duurzame_nieuwbouw_ontwikkeling