De nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid

 In Blog, Duurzaamheid

Op woensdagmiddag 28 september verzamelden zich een groot aantal deelnemers in Amsterdam. De Dutch Green Building Week was halverwege en vandaag stond de innovatiedag bij CFP en ABN AMRO op het programma. Tijdens de innovatiedag krijgen diverse bedrijven de kans om de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid aan het publiek te pitchen.

De nieuwste innovaties

GrownDownTown wil de daken in Amsterdam voorzien van bakken met opgekweekte planten. In Amsterdam ligt 12km2 aan zwarte daken, genoeg plek dus om deze bakken te plaatsen. De planten worden door GrownDownTown onderhouden en biedt Amsterdam diverse voordelen, zoals gebouwen die minder snel opwarmen en een afname van de water belasting op het riool.

ZigZagSolar is een verduurzaamd gevelsysteem met zonnepanelen dat efficiënter is dan reguliere zonnepanelen. Door de zigzagvorm kunnen de zonnepanelen op de juiste hoek worden gemonteerd zodat in de zomer het licht hier direct op valt en worden de stralen in de winter d.m.v. reflecterende oppervlakken naar de zonnecellen weerkaatst. Zo heb je op ieder moment van de dag én tijdens ieder jaar getij het maximale rendement.
zigzagsolar-2

 

Reborn maakt circulaire kantoorinrichting. Per jaar zijn we goed voor zo’n 720 miljoen kilo afval. Waardeloze afvalstromen zoals deze worden omgezet in waardevolle meubels voor interieurinrichtingen. Met een chemische bewerking wordt afval zo bewerkt dat het weer bruikbaar is. Reborn volgt de principes van upcycling en houdt haar geleverde producten in eigendom, zodat het na het einde van de levensduur weer teruggenomen kan worden.

De nieuwste dataloggers

De Climate Sensor van SenseAnywhere is een wireless data-logger die zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur van ruimtes in een gebouw kan meten. De sensor is via wifi verbonden met een cloud waar alle gegevens worden opgeslagen. Deze Climate Sensor heeft een passieve infra rood sensor die meet of er mensen aanwezig zijn of niet. Aan de hand van die informatie kan de sensor registreren of er wel of niet verward/gekoeld moet worden in een ruimte.

Een tegenhanger van de SenseAnywhere is Octo. Octo optimaliseert gebouwen door gebruik te maken van de al aanwezige data, dus zonder extra data-loggers te plaatsen. Alle data die al beschikbaar is wordt gekoppeld in één cloud systeem om de prestaties van het gebouw te optimaliseren. Octo zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar maximaliseert ook het binnenklimaat, wat weer gezonder is voor de gebruikers van het gebouw.

Wat hebben deze nieuwste innovaties te maken met Kernwaarde Groen?

[easy-tweet tweet=”De nieuwste innovaties. Hoor jij erbij? ” user=”KernwaardeGroen”]

Onlangs is Kernwaarde Groen begonnen met een project bij De nieuwe norm. De nieuwe norm heeft de ambitie om gebouwen energie neutraal te maken. Middels een consortium (adviseurs, installateurs, architecten, etc.) wordt in diverse masterclasses toegewerkt naar een uiteindelijk project. Voor De nieuwe norm zijn wij  geïnteresseerd in de nieuwste innovaties, dus ben jij een slimme partij die ons kan helpen? Laat dan vooral van je horen!

Sven Steps | Kernwaarde Groen

LinkedIn | Twitter | sven@kernwaardegroen.nl 

Recent Posts