Kernwaarde Groen voltooid transformatie Albert Heijn in Hirschgebouw

 In Blog

Begin 2019 besloot My.Suit haar winkel aan het Leidseplein (in het Hirschgebouw) te sluiten. Resultaat was dat de winkelunit van 390 vierkante meter vrij kwam te staan. Kernwaarde Groen stond verhuurder en eigenaar bij tijdens de onderhandeling met potentiële nieuwe huurders en was verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het in casco staat brengen van de winkelunit die uiteindelijk werd omgebouwd naar een Albert Heijn.

De originele unit van 390 vierkante meter was te klein voor een supermarkt. Daarop werd besloten een vergaderruimte op de begane grond op te geven en bij de winkel te betrekken. Met die extra 50 vierkante meter werd er een unit gecreëerd van 440 vierkante meter.

Kernwaarde Groen was van A tot Z betrokken bij het proces. Er werd gestart met het geheel leeghalen van de oude winkel unit. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het geheel casco maken van de ruimte. Tevens werd er gestart met het in casco staat brengen van de vergaderruimte. Het doorbreken van een wand maakte het mogelijk de vergaderruimte bij de winkelunit te betrekken.

Tijdens de werkzaamheden werd al zoveel mogelijk rekening gehouden met de nieuwe huurder. Naast het in casco staat brengen werden er ook al diverse voorzieningen en maatregelen getroffen voor de nieuwe functie: constructieve aanpassingen in muren en vloeren, geluidswerende- huurderscheidende wanden, diverse nieuwe aansluitingen en leidingen en brandveiligheidsvoorzieningen. Uiteindelijk werd de unit overgedragen aan Albert Heijn om te starten met de afbouw en inrichting.

Dit betekende niet dat de werkzaamheden van Kernwaarde Groen stopte. Samen met een team, bestaande uit o.a. Studio C Architecten, van Rossum, Warmtebouw en Stamhuis Interbuild, werd er gewerkt aan het afbouwen van de Albert Heijn. Daarbij werd rekening gehouden met de wensen van de huurder, de eigenaar, en de monumentale waarde van het pand.

Uiteindelijk werd op 4 december op feestelijke wijze de Albert Heijn geopend.

Recent Posts
Apple Store Amsterdambouwmanagement