Verbouwing Apple Store Leidseplein in Amsterdam

 In Blog

Na acht maanden grondig verbouwen is de eerste Apple Store van Nederland, aan het Leidseplein, weer geopend. De grote uitdaging bij dit project was dat grote delen van de winkel toegankelijk bleven tijdens de verbouwing. Stukje bij beetje werden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd, zodat de overige delen van de Store tijdens de verbouwing gewoon open konden blijven.

Uiteindelijk zijn er een aantal grote ‘transformaties’ uitgevoerd. Sommige zijn goed zichtbaar voor de klanten, andere niet of nauwelijks. Met deze transformaties sluit de grootste en belangrijkste Apple Store van Nederland beter aan bij de grote winkels van het bedrijf in andere landen.

Apple Bomen en de Video Wall

Wat meteen opvalt als je de winkel binnenloopt zijn de 6 grote (Apple-)bomen die geplaatst zijn in de winkel. De bomen staan achterin de winkel, maar zijn zo groot dat je ze van buitenaf al kunt spotten. Naast de bomen staat een enorm groot scherm: de Video Wall. Tussen en rondom de bomen zijn zitplekken gecreëerd. De bomen, zitjes en Video Wall staan in het zogenaamde Forum. Op deze plek worden vanaf nu de Today at Apple sessies gehouden: iedere dag geeft Apple een gratis workshop over uiteenlopende thema  die worden gehouden op het grote scherm. Voorheen werden deze sessies gehouden aan de wel bekende houten tafels in de Store.

Avenues

Ook nieuw zijn de zogenaamde Avenues. De Avenues zijn muren waar allerlei nieuwe Apple producten en accessoires liggen. Zo zijn er geen hangende rekken meer, maar houten schappen met ieder een eigen thema. Op de Avenues kun je de producten zelf uitproberen.

Geen Genius Bar meer

Na de verbouwing is ook de kenmerkende Genius Bar niet meer terug te vinden in de Apple Store. Voorheen kon je hier naartoe voor reparaties en vragen van je iPhone of andere Apple-producten.
Om te voorkomen dat je als consument het gevoel hebt dat je in de rij moet staan, is de bar nu weg gehaald en kun je iedere Apple Store-medewerken aanspreken. Wachten op een afspraak met een Genius kan nu op de nieuw gecreëerde bankjes met bruin leer. Deze sluiten goed aan op het interieur van de rest van de winkel.

The Board Room

Een van de grootste veranderingen is gedaan in de kamer die normaal gesloten blijft: de Board Room. Deze (vergader)ruimte is niet voor alle klanten.
Apple gebruikt deze kamer alleen voor sales-gesprekken met zakelijke klanten en management-overleg.

Kernwaarde Groen

Wij waren aanwezig bij de pre-opening op 23 oktober. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om diverse werkzaamheden uit te voeren en te begeleiden, samen met Schwitzke, Apple, DGMR, Van Rossum, Studio C, SPI en vele anderen. Wij zijn trots op het eindresultaat !

Afbeelding: OMT/Raymon Mens (2019)

Afbeelding: OMT/Raymon Mens (2019)

Afbeelding: OMT/Raymon Mens (2019)

Afbeelding: OMT/Raymon Mens (2019)

 

 

Recent Posts
Herontwikkeling Aardgasvrij