Verduurzaam Bestaande Kantoren – Infographic

 In Duurzaamheid, Nieuws

“Verduurzaam Bestaande Kantoren” gaat om meten, weten en samen verbeteren.

Op het congres van het Platform Duurzame Huisvesting op 14 april jl. is aan voorzitter Claudia Reiner de infographic “Verduurzaam Bestaande Kantoren” overhandigd.

Deze infographic laat zien waar we nu staan.
Wat verduurzamen we aan bestaande kantoren? We zijn allemaal wel lekker bezig maar de werkelijkheid is dat we gewoon niet snel genoeg gaan. Gebouweigenaren, gebruikers, huurders, verhuurders en gebouwbeheerders hebben wel interesse in duurzaamheid. In de praktijk blijkt dat er vaak verschillende ideeën zijn over wat duurzaamheid inhoudt. Daardoor praat men langs elkaar heen of zit men op een andere golflengte.

Dezelfde taal spreken
Gebruik maken van één van de duurzaamheidsinstrumenten kan dit doorbreken en er voor zorgen dat er wel één taal voor duurzaamheid ontstaat. Door het invullen van een quickscan in bijvoorbeeld BREEAM-NL In Use kunnen gebouweigenaren, gebruikers, huurders, verhuurders en gebouwbeheerders duidelijker maken aan elkaar welke onderwerpen zij van belang vinden binnen het brede begrip duurzaamheid.
Deze duidelijke infographic laat zien dat als we dezelfde taal spreken het makkelijker is om met alle partijen om tafel consensus te krijgen en dezelfde kant oplopen zodat we meer voor elkaar krijgen. En daarbij niet verzanden in discussies over de beste instrumenten, en wat er slecht is aan bepaalde instrumenten. Elk instrument heeft zo zijn voor- en nadelen.
Door een quickscan uit te voeren en daarbij de resultaten van gebouw én organisatie vast te leggen en te monitoren, is het bovendien mogelijk om zowel je vorderingen te meten, als ook te weten wat er nog moet gebeuren om bestaande kantoren te verduurzamen.

[easy-tweet tweet=”VERDUURZAAM BESTAANDE KANTOREN ! Meten, weten en samen verbeteren.” user=”KernwaardeGroen” hashtags=”#kantoren #verduurzamen”]

Meten, weten en samen verbeteren
Met deze infograhpic hopen Sannie Verweij en ondergetekende dat alle partijen in de vastgoedketen duidelijker zijn naar elkaar. Dit creëert meer snelheid in de verduurzaming en een prettige samenwerking. Het gaat volgens Sannie om slim nadenken; logische dingen doen. De infographic helpt daarbij.  “En als je dat simpele principe op gebouwen toepast, dan draag je al snel bij een duurzamere gebouwde omgeving, waar je nog echt impact kan maken.” En daarin spelen gezondheid, welzijn en productiviteit ook een belangrijke rol. De huidige bestaande kantoren hebben daarin een enorm potentieel dat benut kan worden.

“Pak die kansen”
Voor alle partijen in de markt liggen deze kansen, dit potentieel, voor het oppakken. De infographic toont de enorme bestaande kantorenvoorraad die nog verduurzaamd kan worden in Nederland. De infographic is het hulpmiddel om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en te kiezen voor een instrument dat helpt om tot de kern te komen van het vraagstuk: hoe verduurzamen wij ons gebouw en pakken we die kansen. Nieuwsgierig? Download de infograhpic hier.

Veel dank !
Deze Infographic “Verduurzaam Bestaande Kantoren” is tot stand met data van GeoPhy – Real Estate meets Big Data.
En cijfers van de DGBC – Dutch Green Building Council.
Ook extra dank aan Platform Duurzame Huisvesting, a.s.r., & Tiberius Maintenance voor het support en het vertrouwen om deze Infographic te ontwikkelen.
De Infographic is ontworpen door Act Impact en daar zijn we heel blij mee!

Wil jij direct starten met het aanpakken van de bestaande kantoren?

Neem dan gerust contact met mij op. En kom eens langs voor een kop koffie.
Robert Sengers | Vastgoed & duurzaamheid expert
via linkedin of +31 620418051

Volg me op Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste trends en nieuws !

Infographic Verduurzaam bestaande kantoren !

Infographic Verduurzaam bestaande kantoren !

Recommended Posts
BREEAM-NL In-Use